מיסוי הכנסות מפרסומת מגוגל
ד"ר אבי נוב, עו"ד
 
יולי 2011
אם אתם מפעילים אתר אינטרנט או בלוג אישי ומרוויחים כסף באמצעות שתילת פרסומות באמצעות תוכנית גוגל אדסנס, כדאי לכם לעשות תכנון מס ביחס להכנסות. לעניין זה יש להתייחס לחבות במס הכנסה ולמס ערך מוסף כמוסבר להלן. התארגנות נכונה עשויה לחסוך לכם תשלום מיסים מיותרים. 

מיסוי הכנסות מגוגל

תוכנית גוגל אדסנס (Google AdSense) היא מקור הכנסה נאה עבור בעלי אתרים ובלוגרים חובבים. כל בעל אתר אינטרנט או בלוג אישי יכול להשתתף בתוכנית גוגל אדסנס. בשלב הראשון, יש להוסיף את פרסומות גוגל אדסנס שהן מודעות טקסט ובאנרים לאתר או לבלוג.

הוספת פרסומות גוגל נעשית באמצעות הטמעת קוד, המתקבל מגוגל, באתר או בבלוג. מהרגע שבו הקוד מוטמע באתר שלכם, גוגל יכולה לעשות שימוש בשטחי הפרסום באתר כדי להציג מודעות של מפרסמים.

גוגל מעבירה לבעלי האתרים והבלוגרים אחוז מסויים מהכסף שהיא גובה מהמפרסמים ישירות אל חשבון הבנק או בשיק הנשלח בדואר. אם ההכנסות מפרסומות בתוכנית גוגל אדסנס הופקו בישראל, הרי שיוטל מס הכנסה ישראלי על ההכנסות. עם זאת, ניתן באמצעות תכנון מס מוקדם להפחית את נטל המס בצורה משמעותית כפי שאפרט להלן. 

מס הכנסה

ההכנסות המתקבלות מגוגל עשויות להיות חייבות במס בישראל מכוח "כללי מקור" בדיני המס. ככל שעולה נפח הפעילות, כך גדלים תשלומי המיסים.

שיעור מס הכנסה תלוי באופי הפעילות. אם הפעילות נעשית כעצמאי, הרי שיחול שיעור המס השולי הרלוונטי (עד 44%). לכך יש להוסיף כמובן תשלומים לביטוח לאומי ומס ערך מוסף שאדון בו בהמשך.

דרך אחת לחסוך במס היא לעשות את הפעילות באינטרנט באמצעות חברה. במקרה כזה, יחול שיעור מופחת של 24% בשנת 2011. דרך אחרת היא להעביר את הפעילות לחו"ל. אם מדובר בעסק עם הכנסה קבועה, תכנון מס בינלאומי עשוי להפחית את שיעור המס ל-0% כמפורט להלן. 
 
מע"מ 
הדעה הרווחת היא שמע"מ עשוי לחול על העסקאות בתוכנית גוגל אדסנס. בעיקרון, מע"מ חל על עסקאות אשר מקורן ממכירת שירותים וטובין בישראל. אלא, שסוגיית המע"מ בכל הקשור לפעילות באינטרנט היא מורכבת. לדעתי, תתכן בהחלט פרשנות לפיה לא יחול מע"מ. 

תכנון מס

אם מדובר בעסק עם הכנסה משמעותית קבועה, תכנון מס בינלאומי עשוי להיות רלוונטי. ניתן, לדוגמא, להקים חברה במקלט מס שם שיעור מס החברות הוא 0%. במקרה זה, החברה הזרה תקבל את ההכנסות מגוגל אשר אמורות, בתנאים שונים, להיות פטורות ממס בישראל.

התנאי החשוב ביותר הוא למנוע מצב בו החברה הרשומה במקלט מס תיחשב כ"תושב ישראל" לפי דיני המס בישראל. במקרה וייקבע כי "השליטה והניהול" של החברה הופעלו מישראל, החברה תהיה חשופה למיסוי ישראלי כאילו הייתה חברה ישראלית לכל דבר ועניין, ותמוסה בשיעור של מס החברות החל באותה שנה (בשיעור של 24% בשנת 2011).

תכנון מס מוקדם ביחס להכנסות מהפרסומות, עשוי למנוע את חשיפה של בעלי חברה זרה למיסוי ישראלי. כל עוד ההכנסות של החברה אינן נמשכות כדיבידנד לישראל, הרי שלא יחול מיסוי ישראלי על ההכנסות מהפרסומות.

מומלץ לקבל ייעוץ משפטי, לרבות חוות דעת משפטית בתחום המסים, לפני שאתם מקימים חברה בחו"ל, או פותחים חשבון בנק בחו"ל לקבלת ההכנסות מגוגל. ראו גם: מדריך למיסוי מסחר אלקטרוני, כולל המלצות לתכנון מס.   

ניתן לקבוע פגישה עם עורך דין מיסים בהתראה קצרה 

אין לראות באמור לעיל כתחליף לחוות דעת משפטית ו/או לייעוץ משפטי 

נכתב על ידי ד"ר אבי נוב, עו"ד

logo בניית אתרים