חברת החזקות תושבת בריטניה - יתרונות מס למשקיעים מישראל

ד"ר אבי נוב, עו"ד

ינואר 2011

בריטניה הודיעה לאחרונה על "מפת דרכים" להפחתת מיסים. הכוונה היא לרפורמה בשיטת מיסוי החברות, לרבות הפחתת שיעור מס החברות. בריטניה מעוניינת להתחרות במשטרי מס אטרקטיביים הקיימים במדינות אחרות ביבשת, ובמיוחד במשטר פטור השתתפות לחברות החזקה של ספרד, מלטה, דנמרק, שוודיה ועוד מדינות.

ההחלטה להגמיש את חקיקת המס ולהפחית מיסים, באה על רקע התהליך המתמשך שבו חברות רב-לאומיות עזבו את לונדון, כחלק מתכנון מס. כך לדוגמא, Shire Pharmaceutical, חברת הפארמה השלישית בגודלה בבריטניה ואחת הצומחות בעולם, העבירה את מטה החברה מבריטניה לאירלנד בשנת 2008. Shire הלכה בעקבות Yahoo אשר עזבה את בריטניה ועברה לשוויץ. 
 
החברות הרב-לאומיות יוצאות מבריטניה בעיקר מהסיבות הבאות: (1) שיעור מס החברות - 28% - הינו גבוה יחסית למקובל במדינות אחרות; (2) משטר "חברה נשלטת זרה" (חנ"ז) מקשה על תכנון המס של חברות רב-לאומיות; (3) משטר מיסוי לחברות החזקה נוקשה יחסית למדינות אחרות.

חברת החזקות בריטית

בריטניה מבינה כיום כי עליה להתחרות במשטרי מס מיטיבים של מדינות אחרות, והיא יזמה משטר מס מיוחד לחברת החזקות, הכוללת את הטבות המס הבאות:

פטור ממס על דיבידנד - הדיבידנד המתקבל מחברות מוחזקות יהיה פטור ממס בידי חברת ההחזקות. הכוונה היא להעניק את הפטור ללא מינימום אחזקה בחברה מוחזקת כפי שמקובל במדינות אחרות.

פטור ממס רווחי הון - פטור ממס במכירת מניות בחברות מוחזקות.

פטור מניכוי מס במקור - אין ניכוי מס במקור בעת העברת דיבידנד מחברת ההחזקות לבעלי המניות, כולל משקיעים זרים. ביחס להכנסות ריבית, הניכוי במקור יהיה נמוך (או אפס, לדוגמא, לפי האמנה בין בריטניה לארצות הברית) בהתחשב בעובדה כי לבריטניה מעל 100 אמנות למניעת כפל מס.

הפחתת מס חברות

כיום, שיעור מס החברות בבריטניה עומד על 28% והוא גבוה יחסית למקובל במדינות אחרות, כמו אירלנד (12.5%) וקפריסין (10%). בהתאם לרפורמה המתוכננת, שיעור מס החברות הבריטי צפוי לרדת כל שנה עד לשיעור של 24% בשנת 2014.

חברה נשלטת זרה

הממשלה הבריטית הודיעה גם על הגמשת כללי חברה נשלטת זרה (חנ"ז). כך, ביחס לחברות מימון זרות יוטל מס חברות רק על שליש מההכנסות המימון. לפיכך, המס האפקטיבי שחברות המימון ישלמו, החל משנת 2014, יעמוד על 8% בלבד.

 
ראו גם:
 
 
 

ניתן לפנות לד"ר אבי נוב, עו"ד, מומחה למיסוי בינלאומי, בכל שאלה הקשורה לאמור במייל: avinov@bezeqint.net

אין לראות באמור לעיל כתחליף לחוות דעת משפטית ו/או לייעוץ משפטי

logo בניית אתרים